Sorin Stratulat Kerastase Artist Romania

Sorin Stratulat Kerastase Artist Romania

Pe Sorin Stratulat il cunoaste o lume intreaga sau a auzit de el din canalele media.

Recunosc pe Sorin nu il cunosc personal insa l-am abordat din pura curiozitate pe Instagram cerandu-i  un sfat pentru a-mi vopsii parul ( damn! that silver hair  is too, too hot:)) si tot odata am profitat de aceasta ocazie pentru a-l intreba daca doreste sa imi raspunda la cateva intrebari pentru blogul meu .

Mai jos ne va povesti  cum a pornit pe drumul de hair styling dar si  cum este sa lucrezi intr-un domeniu care se schimba mai ceva ca vremea .

  • De unde a pornit aceasta pasiune pentru hair styling ?

Sincer nu stiu, a fost ceva natural , cred ca era tot timpul acolo si cand a prins momentul a iesit la suprafata .

  • Ce ai facut pentru a ajunge la nivelul la care te afli ? Si tot odata care au fost cele mai mari provocarii ?

Imi e greu sa vad “nivelul” de care intrebi. Eu sunt in continua cautare si de 15 ani fac acelasi lucru, invat. Simt ca poate stiu acum mai multe decat la inceput dar in acelasi timp am nevoie in permanenta de studiu de repetitie si de munca propriu zis. Dificultatea in ceea ce fac este sa nu iti pierzi focusul, sa crezi ca ai un “nivel” si sa te bazezi pe asta .

  • Imi poti zice cine a fost mentorul tau pentru drumul pe care l-ai urmat ?

Din pacate la acest capitol stam cu totii prost. Mentorship-ul nu prea exista in Romania. Am avut oameni in jurul meu care mi-au influentat cariera bineinteles dar un om care sa ma ghideze , sa imi dea feedback , sa ma ajute sa intelg unde ma aflu din punct de vedere al profesiei si sa ma faca sa descopar singur raspunsurile la intrebarile pe care orice om la inceput de drum si le pune , nu am avut…

  • Este usor sa rezisti in domeniu sau mereu trebuie sa vi cu un concept total nou pentru a te mentine ?

Nu conceptele sunt problema, ci anduranta si pregatirea ta ca om. Coafura este o meserie care pe langa partea artistica necesita multa educatie, ore in picioare, o buna cunoastere a relatiilor interumane, o comunicare corecta si constienta .

  • Care a fost prima ta colaborare ? Si mai bine zis cu cine ?

Prima mea colaborare a fost cu sora mea, inca nu aveam scoala si ea a fost prima care m-a lasat sa o tund asa cum imi imi inchipuiam eu ca se face. Daca te referi la “ celebritati” oricat de atractiv poate parea asta pentru unii pot sa iti spun ca nu conteaza cu cine colaborezi ci ceea ce esti ca si profesionist. Respectul si recunostinta pentru omul aflat in scaunul tau sunt aceleasi indiferent de statutul lui.

  • Cine este modelul cu , care ai lucrat cel mai des ?

Am oameni cu care ma vad destul de des la joburi si este foarte placut cand ne revedem si ne aducem aminte cum ne-am cunoscut , cum am inceput, cum am evoluat insa nu categorisesc lucrurile asa, ma bucur de oricare intalnire pe care o am , incerc sa traiesc cat mai simplu si sa fiu prezent acolo unde sunt.

  • De-a lungul timpului ai primit mai multe premii , care este cel mai important?

Inca nu a venit pentru ca inca nu am facut ceva extraordinar si care sa impacteze in mod real meseria in care lucrez. Ma bucur de fiecare dintre premiile primite dar stiu ca mai e de munca 🙂

  • Cum privesti evolutia in ultimul deceniu a hair styling-lui ? Dar in urmatori ani ?

ultimul deceniu – plin de curaj si de descoperiri , accent pe individulaitate si pe unicitate, curaj urmeaza – ultra personalizare, awareness pe impactul si costul frumusetii asupra mediului, modificarea meseriei noastre de la executant la consultant , abordare a frumusetii intr-un mod holistic integrat stilului de viata

Acum la final intrebarea care se afla pe buzele tuturor :

  • Care sunt tendintele pentru sezonul toamna-iarna ?

La ceasta intrebare raspund doar in cadrul seminariilor de tendinte pe care le tin Impreuna cu Alexandru Abagiu, asa ca fiti cu ochii pe social media ca sa ne vedem intr-un cotnext organizat 🙂

Follow Sorin Stratulat on :Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *