Anda Crāpātureanu Stylist & Fashion Editor VIVA! Magazine, lecții de viață și sfaturi de stil

Anda Crāpātureanu Stylist & Fashion Editor VIVA! Magazine, lecții de viață și sfaturi de stil

Anda Crāpātureanu este stilist și Fashion Editor la VIVA! Magazine. Lucrează în prezent cu cele mai frumoase femei din România. Rezultatul fiind o serie de imagini frumoase, al căror stil te va lasă surprins. Am stat de vorba cu Anda pentru a afla cum a pornit pe acest drum și cel mai important luați notițe — femeia asta vă influențează dulapul și nici nu o știți încă.

Anda Crāpātureanu, parcursul in cariera

Spune-mi despre tine si despre cariera ta pana acum, cum ai devenit stylist ?

Mi-am găsit destul de târziu pasiunea pentru styling deși iubeam hainele la nebunie. Aveam 25 de ani când l-am descoperit pe Ovidiu Buta într-o emisiune despre fashion. M-a hipnotizat după câteva fraze și l-am căutat pe Google să aflu mai multe despre ceea ce face. Urmărind-ul pe rețelele de socializare, am aflat că predă și un curs de stilism la Dalles Go. Atunci s-a aprins primul beculeț. M-am înscris la curs pentru că voiam să aflu exact ce înseamnă să fii stilist și dacă am atuu-rile potrivite pentru a face asta. După 2 luni în care nu am respirat la cursul lui Ovidiu, pentru că eram dornică să absorb toate informațiile, fiecare cuvânt și gest ale lui, am avut o proba practică, proba la care am primit confirmarea că pot și trebuie să fac asta.

În același timp am fost susținută să pornesc pe acest drum de un bun prieten, Iankoo Moraru. El este omul care a crezut în mine înainte să o fac eu. Mereu m-a încurajat și m-a susținut cu cele mai sincere sfaturi. Îi spunea să cred în mine la fiecare pas, să nu existe zi în care să nu muncesc pentru visul meu, să pun preț pe mine pentru că nu o va face nimeni altcineva și să nu îmi pierd modestia.În vremea aceea aveam un job la un cabinet de chirurgie plastică și așa am strâns bani să organizez un shooting care să îmi servească drept portofoliu. Înțelesesem că am nevoie de o carte de vizită că să mă pot recomanda. Zis și făcut.A treia persoană care a avut un rol foarte important și căreia îi mulțumesc din suflet, este Luana Danet. În urmă cu 3 ani era redactorul șef al revistei Viva și după un interviu și o perioadă de probă, mi-a oferit job-ul de stilist al revistei. Au urmat tot felul de etape și situații din care am învățat treptat despre fiecare detaliu și nuanță a acestei meserii.

 Anda Crāpātureanu Stylist & Fashion Editor VIVA! Magazine, lecții de viață și sfaturi de stil

 

Care a fost cel mai memorabil moment al carierei de până acum?

Au fost multe momente deosebite care m-au împlinit și m-au uimit în decursul acestor 4 ani. Încă nu a fost un moment răsturnător de lumi :)) dar cea mai intensă și deosebită experiență de până acum a fost filmarea unui videoclip în Havana, Cuba.

Ce provocări ai ca stylist?

 Cea mai mare provocare este atunci când trebuie să găsesc un echilibru între ce arată bine și ce îi se potrivește persoanei cu care lucrez, și modul în care se percepe și dorește ea să se prezinte.

Cum alegi tinuta pentru fiecare artist ?


Ținutele se aleg în funcție de locul și de forma evenimentului la care se participă, de dress code – dacă acesta există- și de personalitatea și stilul artistului.

Alegerile pentru îmbrăcăminte pe care le faci la locul de muncă iti inspiră stilul personal?

Stilul personal este influențat în cea mai mare măsură de evoluția mea ca individ și starea de spirit pe care o am într-o anumită perioadă sau zi. Lucrez cu tot felul de piese vestimentare foarte mișto dar despre care sunt conștientă că nu mi s-ar potrivi. Nu doar ce îmi place mie este frumos și nu tot ce este frumos mi se potrivește. 🙂

Cum ti-ai descrie stilul ?

Stilul meu este destul de minimalist-optzecist aș spune :))) ador blugii cu talie înaltă, tricourile albe, bocancii și gecile de piele cu umeri supradimensionați. Chiar am o mini colecție.

Care este elementul preferat din dulapul tau?

Blugii cu talie înaltă – mom style. Purtați cu un top sexy pot da un aer sofisticat outfitului.

Daca ai putea alege dressingul  unei celebritati , cine ar fi si de ce?

În ultima perioadă îmi place mult Hailey Bieber. Îmi place tot ce poartă. Are un stil relaxat, young și fresh dar poate fi și foarte sexy și feminină când dorește. :))

Te consideri un trendsetter?

Nu. Departe de așa ceva :))

Ce tendințe iti plac acum?

Iubesc trench-urile și sacourile oversized cu croi masculin.

Care este cel mai bun sfat de stil pe care l-ai primit ?

Cel mai prețios sfat stilistic l-am primit la cursul de stilism cu Ovidiu Buta – “Tu trebuie să porți hainele, nu ele pe ține”. Aici este secretul. Când hainele rezonează cu personalitatea ta, se întâmplă magia .

Sa zicem ca ai putea sa te intorci din cand in cand intr-o epoca a modei, unde ai ajunge? Ce ți-a plăcut în acea perioadă?

M-aș întoarce de tot, nu doar din când în când :))) în perioada anilor 80. Oamenii erau mai curajoși, mai îndrăzneți, mai creativi, mai nonconformiști. Iubesc tot ce se purta atunci. Mai ales modul în care se purtau hainele și atitudinea care făcea toți banii.

Care este brand-ul tau preferat? De ce?

Îmi place Dolce&Gabbana. Creațiile lor sunt vii, colorate, feminine și senzuale. Este o combinație clasică adaptată prezentului.

Ce sfat i-ai oferi unui  stylist la inceput de carieră ?

Pe lângă talent și extraordinar de multă muncă, ai nevoie și de aceste două instrumente: răbdarea și diplomația.

Descrie un moment din cariera ta, în care ai simțit că poți spune “am reușit”.

Simt că am reușit de fiecare dată când oamenii îmi apreciază munca .❤

Follow Anda Crāpātureanu 

 

Citeste si : TIBI VÎNTUR UNUL DINTRE CEI MAI DE SUCCES FOTOGRAFI ROMÂNI

️ Follow Anda Crāpātureanu pentru a fi la curent cu noile tendinte 😀4 thoughts on “Anda Crāpātureanu Stylist & Fashion Editor VIVA! Magazine, lecții de viață și sfaturi de stil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *